Keuzes… Maak jij ze zelf of worden ze voor je gemaakt?

Heb je dat nu ook wel eens, dat je diep van binnen weet dat je iets doet wat eigenlijk niet goed voor je is? Maar dat je de definitieve beslissing steeds maar uitstelt? Je een beetje bang bent voor die keuze, want dan verlies je iets of iemand. En verlies doet pijn. Je lichaam en hoofd zijn in een verhitte discussie, en beide hebben (deels) gelijk. Je onderneemt geen actie, je sukkelt wat aan met je leven. Niets gaat meer lekker, want je energie lekt weg naar die situatie, naar die persoon.

Totdat er ineens aan die andere kant wat gebeurt, waardoor er iets in je getriggerd wordt.
Je schiet in je verdediging. Je wordt boos, woedend, verdrietig, je bent teleurgesteld.

Waarom? Jij had ergens verwachtingen, hoop. Dat er iets zou veranderen. Dat het wel goed zou komen. Bijvoorbeeld dat jouw baas die promotie aan jou geeft en niet aan je collega. Dat de ene persoon die je leuk vindt inziet dat stoppen met drinken jullie relatie kan redden.

Maar, jij hebt geen invloed op die situatie. Je kunt mogelijk (en zeer waarschijnlijk) zien, inzien en doorzien wat beter zou zijn voor je baas, en voor die leuke persoon. Maar jij kunt dat niet veranderen. Je kunt jezelf alleen veranderen.

En nu is er iets voorgevallen waardoor je gedwongen wordt om die belangrijke beslissing te nemen.

Door alle emoties weet je even niet meer wat je moet doen. En dat is niet fijn.
Doe gewoon even niets. Of ga iets totaal anders doen, iets waar je energie van krijgt of waar je je energie in kwijt kunt (maar sla alsjeblieft geen mensen in elkaar, gebruik dan een echte boksbal in de gym).

En, haal een paar keer diep adem, dat kalmeert. Adem vooral goed uit, het liefst met een diepe zucht. Tranen die opkomen of stom zenuwachtig gelach, dat is prima, laat het maar zijn.

Kom later (na een paar uur of de volgende dag) eens terug op de situatie, bekijk het nogmaals. Hoe voelt het nu? Wat voel je? En waar voel je het in je lichaam? En wat vindt je hoofd ervan; heb je nog steeds veel stemmetjes? Blijf intussen rustig ademen terwijl je terugdenkt. Met een rustige ademhaling houd je ruimte in je hoofd en lichaam en behoud je het overzicht.

Waarschijnlijk zijn de emoties (bijna) weg. En zie je mogelijk ook in dat dit had moeten gebeuren.
En dat het Universum jou heeft geholpen heeft om deze moeilijke beslissing te nemen. Dat je jouw energie weer terugpakt en gaat doen wat jij (diep van binnen) echt wilt doen.

Mogelijk lukt het je niet direct om deze beslissing te accepteren.

Goed nieuws: als het achteraf niet de juiste keuze was, dan komt er een moment in je leven dat de genomen keuze zal worden ‘teruggedraaid’. Er zal een andere beslissing genomen worden. Mogelijk krijg jij dan toch die promotie en mogelijk dat die leuke persoon wel ophoudt met drinken en voor jou kiest.

Onthoud dit: Er zijn geen foute keuzes, maar maak een keuze.

With love💜 & light ✨,
littlemissyoga

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een persoonlijke gebeurtenis.
Daarbij wil ik je graag een eerlijke inkijk geven in mijn leven. Het lijkt allemaal zo leuk – digital nomad, reizen, yoga, strand, zon – maar de werkelijkheid is veel rauwer. Tijd om dat te laten zien. En hopelijk jou te laten zien dat je niet de enige bent in dit soort dagelijkse / normale struggles.